Programma van Eisen

IGNIS SYSTEMS is een NCP erkend branddetectiebedrijf. Indien gewenst verzorgen wij voor u het opstellen van een Programma van Eisen voor brandmeldinstallaties. Een Programma van Eisen is een belangrijk document wat afspraken tussen eisende partijen, gebruiker en eigenaar vastlegt. Dit document voorziet hoe een brandmeldinstallatie vervolgens moet worden gerealiseerd. U moet hierbij denken aan de te sturen installaties bij brand, een aanvalsroute voor de brandweer, indeling van detectiezones en alarmeringszones, kortom: alle relevante gegevens worden in een Programma van Eisen vastgelegd.

Wanneer bij nieuwbouw tijdig een Programma van Eisen wordt opgesteld kan met de aanbesteding een eenduidige prijsaanvraag worden uitgezet naar de marktpartijen. Omdat de afspraken van te voren zijn vastgelegd komt u tijdens uitvoering niet voor verrassingen te staan. IGNIS SYSTEMS kan voor u een gedetailleerd Programma van Eisen opstellen.

Steeds vaker wordt een bestaande brandmeldinstallatie op verzoek van de overheid of de verzekeraar gecertificeerd. Omdat een bestaande installatie niet altijd voldoet aan de huidige regelgeving, is het belangrijk om deze afwijkingen in een Programma van Eisen op te nemen en deze door de eisende partijen goed te laten keuren. Zo kunt u als eigenaar minder gemakkelijk aansprakelijk worden gesteld voor nalatigheid bij brand en kan uw bestaande installatie toch worden gecertificeerd!

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en weten wat er op het markt speelt? Meldt u zich dan hier aan.

Uw e-mailadres

- Geen geldig email adres ingevoerd
verzenden

Nieuwsbrief Aanmeldeing

Bedankt voor uw aanmelding.